Tyngre. Hårdare. Mörkare. Så låter nya Attentat – singeln ”Under mitt skinn” som släpps fredag 17 december på alla digitala plattformar som Spotify, Itunes och Apple Music. En ny väg för Attentat? Kanske det.

– När vi spelade för Cancerfonden på Valand på Lemmy galan förra Julen fick vi ny inspiration av de tre Motorhead låtar vi tolkade. Det blev ett suggestivt och stökigt rockmangel och det poppiga riffet i ursprungsversionen av ”Under mitt skinn” förvandlade vi nu till ett gitarriff med fuzz och octavpedal, säger gitarrist Patrik Kruse.

Att spela in i Welfare Sounds med Per Stålberg blev en angenäm överraskning för Attentat . Per Stålberg är förutom att vara sångare och låtskrivare i banden Pablo Matisse och Division Of Laura Lee även producent i studion Welfare Sounds och delägare/A&R för skivbolaget Welfare Sounds & Records, som gett ut ett 30 – tal ljudbärare. Per Stålberg har drivit sin studio vid Nya Varvet i Göteborg sedan 2006, och oftast spelat in musik med stränginstrument som grund och i genrer som rock, indie och punk.

–  Allt gick snabbt och enkelt, vi gillade soundet direkt. Vi satte trumljud kl 0900 på morgonen. När jag dök upp kl 1500 för att lägga sången var redan allt annat inspelat. Inklusive solon. Jag och Siken var klara med sångpåläggen innan kl 1700. Måste vara någon form av världsrekord för Attentat, vi lyckas alltid krångla till det annars, säger sångare Mats Jönsson.

Linus ”Siken” Sikström var mycket imponerad av att få umgås med Per Stålberg, vars band Pablo Matisse enligt den unge basisten är ett av Sveriges bästa punkband just nu. Under Sikens tonårstid i Trollhättan och Vänersborg såg han ofta Stålbergs Division of Laura Lee och Repo man. Siken är otroligt glad över den nya singeln.

– Jag är skitnöjd med den underbart Attentat-snabba fyrtakten, som är en av de saker som bandet gjort och gör allra bäst, och som det kanske blev för lite av på förra albumet Punkhjärta. Älskar också soundet!! Kraftiga gitarrer och mycket virvel! Sången tycker jag låter jävligt bra utan att ta över och den står sig bra utan massa dubbar och skit, säger Siken.

Skivomslaget som är inspirerat av Page är gjort av David Persson https://www.facebook.com/profile.php?id=100000517185274 Du kan förhandsbeställa ”Under mitt skinn” från måndag, då får du singeln automatiskt till din spellista vid midnatt släppdatumet.