Post pandemi, höst och äntligen turné. Då släpper Attentat – singeln ”Jag älskar dig inte nåt mer” som blir den första i en trilogi singlar om sakernas tillstånd i en värld som alltmer påminner om en science fiction – dystopi. Alla tre med bilder från legendariska göteborgsfotografen Ingmar Jernberg. Singeln finns från tisdag 9 november på i princip alla streaming- och nedladdningsplattformar på marknaden.

– Det är mörkare och molligare sångmelodi på ”Jag älskar dig inte nåt mer” samtidigt som bandet spelar med en annan frenesi än på vårt senaste album. Vi färdas plötsligt i en ny riktning, de där typisikt attentatiga glada popmelodierna är nedtonare och soundet är tuffare på de  låtarna vi skapat i år, säger sångare Mats Jönsson.

En musikvideoversion släpptes för ett par veckor sedan på YouTube och fick ett mycket gott mottagande, med många fler tittningar/lyssningar  än vad som är vanligt för bandet.

– Det mycket längesen vi fått så många positiva kommentarer för en ny låt som nu. Det är mer spännande nu att spela med Attentat, säger en glad Magnus Paddan Rydman. Första recensionen är redan här: “Det känns som på riktigt”

Något Slags Punk-Zine

Den nya vägen öppnade sig häromåret när Attentat bytte producent till Per Stålberg, mest känd som sångare i Division of Laura Lee, men även en framgångsrik producent och skivbolagsägare i Welfare Sounds & Records. Påverkade av Stålbergs tunga sound och nye, unge basisten Linus ”Siken” Sikströms energi och talang låter Attentat mer drivna och angelägna än på många år. Detta är klassisk punk när den är som bäst. Snabb, ilsken och driven där popkänslan som sagt är något nedtonad, men den finns där – det är ju trots allt Attentat vi snackar om.

De två andra låtarna som skall fullborda vinyl – EP kommer att släppas senare. Nr 2 har release i december. Någon gång under 2022 fullbordas trippeln i samband med att EP:n släpps. Datum oklar eftersom Världens alla vinylpresserier går på fullvarv efter pandemin. Köerna är långa, människorna törstar efter ny musik på vinyl. Nyfiken på hur nya singeln låter? Klicka på länken: