Fira nationaldagen med Attentat! Unik jävla digital livespelning som sänds direkt i Sverige och Tyskland. Håll i hatten… kommer bli överdjävligt bra gig med ett fantastiskt ljud. RIOT turnén 2020 kommer hem till din vardagsrumssoffa för att göra dig lycklig. Varna grannarna och köp in nya fjädringar till soffan och bättre, större högtalare till din TV eller dator. Ladda upp med dryck och ta med din bästa sångröst.

I samarbete med QTECH i Göteborg och fanzinet MessedUp Magazine kommer Attentat göra en tajt direktsänd närgången spelning på max 37 fartiga, farliga minuter. Färska låtar och klassiker i ny tappning, uppdaterade åsikter, sanningar och sångharmonier, fyra supermoderna kameror och fem fotografer!!! Så här deltar du:

  • Klockan 1500 på lördag 6 juni 2020 länkas eventet direkt på MessedUp Magazines Facebook så fort sändningen startar, vilket brukar vara 30 minuter i förväg med nedräkning.
  • YouTube, som sänder från och med reprisen kl 19:00 på lördag: https://www.youtube.com/feed/my_videos
  • Twitch, högre bildkvalitet utifall någon vill titta på tv:n: https://www.twitch.tv/messedupmagazin

– Vi sa tidigt i Attentat att vi inte ville göra några digitala konserter på grund av pandemin. Vi ville hellre vänta och lägga krutet på riktiga livespelningar, vi håller på att flytta Riotturnén till i höst och vinter. 13 gigs. Men när vi fick det här erbjudandet av Qtech och MessedUp Magazine med den tekniska utrustning och det nätverk för sändningar över Europa som de har så ändrade vi oss. Nu är vi sanslöst peppade inför lördag. Faktiskt är jag rädd för övertändning, säger sångare Mats Jönsson.

MessedUp Magazine är en hamburgbaserad tidning startad för över 20 år sedan av en svensk, Jimi Nilsson och en tysk, Julia Schwendner. Med rötter i punkscenen växte tidningen/sajten och är idag 29 personer i sex städer och fyra länder – Sverige, Tyskland, Australien och Storbritannien. Den fysiska blaskan kör i stort sett bara intervjuer, liveshower och foton, inga recensioner eller andra saker som baseras på vad någon tycker. Varje nummer säljer imponerande 3 000 ex, främst i Tyskland och England!!

– Folk själva är kompetenta nog för att kunna tycka till om musik. Säger någon “skitbra musik”, då bokar vi intervju och plåtning direkt – och vi kör allt från punk och synth till thrash metal och jazz, säger redaktör Jimi Nilsson stolt.

Det enda MessedUp Magazine inte har haft är klassisk musik. Medarbetarna är ursprungligen från Sverige, Kanada, USA, Italien, Norge, Australien, Tyskland men INTE England,  även om tidningen är stor där.

– Vi gör enbart face-to-face-intervjuer, inte telefon- eller onlinegrejer eftersom Jimi anser att de förlorar autencitet som bara kan uppstå när människor träffas, och får snygga bilder även på intervjusituationen, säger Jimi Nilsson.