Gunnar Frick kommer att spela bas med Attentat under vårens turné. Gunnar och Inge johansson delar de tretton spelningarna mellan sig av kalendertekniska skäl. Detta är två mycket upptagna och eftertraktade herrar, båda med ursprung från Norrländska östkusten. Frick är multimusiker, spelar gitarr, bas, klaviatur, dragspel och munspel. Hans meritlista är fullt jämförbar med Inge Johanssons. Gunnar har bland annat turnerat med Ray Davies från The Kinks, Commando M. Pigg, Weeping Willows och Bad Liver.

– Det var fullt i kalendern i vår, men jag kunde ändå inte motstå när jag fick frågan att hoppa in och spela live med Attentat, detta klassiska band. Alias (med Jönsson, Crippa, Larry) var det första band jag turnerade med på riktigt i min ungdom på 80-talet. Det ska bli grymt intressant att åka ut och spela med Jönsson och killarna igen efter alla dessa år, säger Gunnar Frick.

Även kulturprofiler som Rock-Olga, Owe Thörnquist, Towa Carson och Alf Robertson har fått åtnjuta Gunnars tjänster. Idag spelar Gunnar med Ebbot, Magnus Carlson (Weeping Willows), Johan Airijoki, Kikki Danielsson, Jesper Odelberg samt en massa annat som teatermusik.

– Jag såg Attentat live första gången i Örnsköldsvik 1983, var arrangör 1986 i samma stad och betalade ut gaget till Paddan (”ni fick oss jävligt billigt”), skrattar Gunnar Frick.

Från Örnsköldsvik till Göteborg

Ett halvt dussin musiker från Övik flyttade till Göteborg kring 1986, däribland Gunnar Frick. Plötsligt spelade Gunnar gitarr med Alias (Smith & Jones) 1987-1989 ihop med Jönsson, Larry och Crippa. Paddan hoppade med på slutet. Därefter var Gunnar stadig basist och körsångare i Psychotic Youth 1988-1995, där han senare ersattes av Crippa märkligt nog.

– Att spela med Frick är en ynnest. Han gör sina medmusiker bättre och redan på första repet kommer han med bra inspel hur vi kan låta ännu bättre, säger Magnus “Paddan” Rydman.

Gunnar har under senare år fungerat som en sjätte medlem i Attentat. Han har spelat på och producerat flera GAIS-låtar, han spelar klaviatur på albumen “Fy fan”, “Punkhjärta” och “Det blir som det blir”. Därtill spelar han bas på hälften av sångerna på “Punkhjärta”. Redan 1988 utmärkte sig Gunnar med sin gitarr på “Mannen som sålde världen” (Aliaslåt under Attentatflagg).

– Jag har inte spelat så mycket bas under 2000-talet, men chopsen sitter i hyggligt efter åren med Psychotic. Bas är faktiskt det enda instrument där jag fortfarande känner mig hyfsat bekväm i 180 BPM. Det känns när vi repar med Attentat, säger Gunnar Frick.

fre 22 mars – Trondheim (Norge), Fru Lundgreen – Frick
lör 23 mars – Steinkjer (Norge) Ponkefestival – Frick

fre 12 april – Sundsvall, Punken är vår festival – Frick
lör 13 april – Ludvika, Dala Destroi Records, (akustiskt i skivbutik) – Frick
lör 13 april – Ludvika, Vårskriket, Maze – Frick
tor 18 april – Göteborg, Vetenskapsfestivalen, Crippas café (akustiskt) – Inge
lör 19 april – Linköping, Punkfest, Skylten – Inge
lör 20 april – Stockholm, Klubb Död, söder Mälarstrand – Inge
lör 27 april – Ringön, Vegabryggeriet – Inge

fre 10 maj – Lidköping, Sockerfabriken – Frick
lör 11 maj – Eskilstuna, Kulturhuset Saga Torshälla, Vårens punkfest – Frick
fre 17 maj – Östersjön, Close-Up Punkbåten – Inge
fre 31 maj – Trollhättan, Backstage – Inge

Turnén fortsätter i september med en handfull spelningar. Dessa kommer kommuniceras i april.