Noel Hassling spelar gitarr med Attentat under vårturnén 2024. Ja fan, nu är det nyheter varje dag. Känns namnet igen? Mycket riktigt, 26-årige Noel är son till Staffan Hassling i Slobobans Undergång. Noel tillför ungdomlig energi och teknisk briljans till Attentat.

– Noel är härligt musikalisk och lyhörd som gitarrist. Samspelet med oss andra i bandet satt direkt.Skönt med en ny gitarrist som man endast behöver instruera en gång, sen sitter spelet perfekt. På andra repet kunde han alla nitton låtarna utantill, därtill kan han sjunga stämsång i höga toner vilket är en nödvändighet i Attentat, säger Mats Jönsson.

Noel Hassling Offrell började spela gitarr när han var 10 år och kommer från en indierock bakgrund. Som tonåring var hans stora gitarridoler Johnny Marr, The Smiths, och Kurt Cobain från Nirvana vilket har resulterat i en spelstil som både är melodisk och explosiv.

– Noel gör vad han skall, utöver det tillför han också något nytt till flera låtar och är lätt att samarbeta med. Med Noel och Frick låter Jönsson, Larry och jag som bättre musiker än vad vi gjorde innan, säger en glad Magnus Paddan Rydman.

Noel är en tredjedel av indierockbandet Internet Friends som 2023 släppte sin debutplatta “Dressed To Kill”. Skivan blev nominerad till årets punk på Manifestgalan 2024 trots att bandet inte egentligen ser sig som ett punkband. Internet Friends har även bland annat varit support till The Libertines under deras spelningar i Norden 2022. Just nu jobbar Noel som musikproducent, men plockar fram gitarren igen för att spela med Attentat under den kommande turnén till att börja med.

– Jag uppväxt på svensk punk, min pappa är Staffan Hassling, som sjunger i Slobobans Undergång och ett fan och stor vän till Attentat. Så det känns jättekul att få spela med Attentat, som jag sett live mängder av gånger ända sen jag var liten och fram till nu, säger Noel.

fre 22 mars – Trondheim (Norge), Fru Lundgreen – Frick
lör 23 mars – Steinkjer (Norge) Ponkefestival – Frick

fre 12 april – Sundsvall, Punken är vår festival – Frick
lör 13 april – Ludvika, Dala Destroi Records, (akustiskt i skivbutik) – Frick
lör 13 april – Ludvika, Vårskriket, Maze – Frick
tor 18 april – Göteborg, Vetenskapsfestivalen, Crippas café (akustiskt) – Inge
lör 19 april – Linköping, Punkfest, Skylten – Inge
lör 20 april – Stockholm, Klubb Död, söder Mälarstrand – Inge
lör 27 april – Ringön, Vegabryggeriet – Inge

fre 10 maj – Lidköping, Sockerfabriken – Frick
lör 11 maj – Eskilstuna, Kulturhuset Saga Torshälla, Vårens punkfest – Frick
fre 17 maj – Östersjön, Close-Up Punkbåten – Inge
fre 31 maj – Trollhättan, Backstage – Inge

Turnén fortsätter i september med en handfull spelningar. Dessa kommer kommuniceras i april.