Attentat är tillbaka, tar ett stort kliv framåt starkare än någonsin! Onsdag 26 juni släpps “Gogo fighter”, den första singeln från kommande album “Punkhjärta”, som släpps i höst på uppstickarlabeln Busy Bee. Och punkhjärtat bultar stolt och ettrigt hos Attentatsmännen.

Producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel, Joel Alme m.fl.) har gjort underverk med Attentat. Ljudbilden är rensad och rå. Fram lyfts melodierna, sången och ett vansinnigt driv från rytmsektionen. Arenarock i positiv bemärkelse.

På “Gogo fighter” sjunger Attentat om amazonerna och regnbågsrebellerna i generation Alpha som kommer att rädda planeten när vi som tillhör äldre generationer är borta. Gitarrerna ylar och vrålar av ilska och kampvilja.

– Tycker vi har fått alla parametrarna rätt på “Gogo fighter”. Ödesmättad känsla, skenande gitarrer, sentimentala harmonier, men samtidigt ett jävlar anamma som inger hopp. Kan vara den bästa text vi skrivit, säger Mats Jönsson.

“Gogo fighter” är inspelad i Kungsten Studios av Mattias Glavå och Tom Larsson i februari 2019. Mix: Glavå/Kruse/Staaf. Producent: Glavå. Musik och text skriven av Jönsson/Kruse. Mastering: Emil Thomsen, eMastering (Danmark). Skivomslag: John the Fisherman. Film: Johnny Andreasson, Ulf Palmeby. Artistbyrå: Jubel.se Sociala medier: Kängvall.

– Till hösten kommer vi att göra några få utvalda spelningar som vi satsar extra hårt på. Blir det en turné så gör vi den i vår i samband ännu en ny skiva, planerad att bli en 5-spårs EP, säger Patrik Kruse.

Men innan det väntar ytterligare en singel i början på augusti och albumrelease fredag 23 augusti med brak, dunder och raketer mot skyn.

Vill du förhandsboka “Gogo fighter” till din spellista så gör du det här på en pre-save länk på Spotify Då blir du alltid först med det senaste när det gäller Attentats spännande framtid. Vill du ladda ned singeln, gör det på Itunes i högerspalten som publiceras onsdag. Singeln släpps digitalt på de flesta plattformar i Europa och USA. Ingen fysisk utgåva denna gång.