Nu närmar sig Attentas turné “Det blir som det blir”. En turné var ju på gång redan våren 2022, men fick ställas in då Mats Jönsson blev allvarligt sjuk. Men nu är bandet på väg ut på vägen igen för att spela och marknadsföra nya albumet och nya, yngre ösigare Attentat.

– Vi har fan aldrig varit bättre. Det säger jag varje gång, det vet jag, men denna upplagan studsar fram. Vi gjorde sköna gigs på festivlerna i somras, men den energi vi samlat på oss måste ut. Nuuu!, säger Jönsson.

De två akustiska spelningarna och signeringarna på Seriehörnan och Foggy Days Record shop blev fina tillställningar med mycket publik och bra försäljning. Intresset för Attentat är större än på länge och nya albumet är efterfrågat och har fått goda recensioner. Vinylen finns självklart med i turnébussen i höst.

– Känns så gött, vi har 40 kvar av de 200 limiterade gröna vinylerna. Dom är snart slut. Alla hör av sig och vill ha, säger Jönsson.

Första helgerna blir det till att åka söderut för Attentat. Därefter blir det mellansverige inklusive Stockholm och Göteborg. I Växjö är förköpen många, i Stockholm ser försäljningen bra ut redan och i Göteborg finns endast ett fåtal biljetter kvar. Lapp på luckan garanterat. Norrland och Norge som skulle besökts förra gången får vänta till en eventuell turné 2024. Första anhalten Växjö har Attentat inte spelat i sedan 1984, gissar Jönsson och Paddan. Eller möjligtvis avskedsturnén 1986.

Några recensioner har redan dykt upp om det veckogamla albumet. Här finns omdömen som jämför Attentat med Rancid “Det står snabbt klart att det är ett spelglatt Attentat som är på det här albumet, titeln visar också på den fatalism som får ta plats på sina ställen.” skriver bloggen Brewpunk och Vakentimmar fastslår att det är “ett album som är mer ruffigt och rivigt än på länge” och Peter på
Skrutt Magazine skriver om “ett band som har utvecklats till det bättre… Man får så mycket vibbar till det gamla tidiga och hungriga Attentat… energin har kommit tillbaka”

Vill du läsa Mölndalspostens intervju och se film i samband med signeringsgiget 7 oktober; Svettigt när punklegendarerna Attentat röjde i lilla Mölndalsbutiken
Nedan en bild på artikeln: