GAIShjälpen som hålls hela söndagen 27 september samlar artister, fotbollsspelare och andra kändisar för att stärka GAIS som lider svårt av pandemins sviter. Tomma läktare, men flaggorna slutar aldrig att vaja i svart och i grönt. Vill du se och höra Attentat spela 2 – 3 låtar på livestream så kolla in https://www.twitch.tv/gaishjalpen eller gais.se kl 1400 senast. För att stödja GAIS ytterligare så kommer 10 procent av alla intäkter av det som köps i Attentats webbshop fram till midnatt söndag 27 september gå rätt in i GAIShjälpen. Attentat har även skänkt ett paket med vinyler, CD-s, tshirt och pins som signeras live i studion och auktioneras ut på Tradera GAIS-hjälpen. In och kolla, budgivningen pågår för fullt! Ge GAIS en rejäl skjuts in i originalderbyt mot öis på måndag…

Flaggorna vajar

Matchen är över
jag är på väg hem
går genom Slottskogen
utan min vän

långt bort i fjärran
där skäller en hund
jag stannar och lyssnar
och drömmer en stund

ibland kan jag undra
hur en vuxen man
kan känna så mycket
för ett lag som jag kan

mitt lag är från Gårda
mitt lag är min röst
där har jag mina vänner
där har jag min tröst

Flaggorna vajar i svart och grönt
flaggorna vajar i vinden så skönt
flaggorna vajar för fattig och rik
för kärlek hos en fotbollspublik

bilder och texter
minnen och malt
jag vet inte varför
men jag samlar på allt

jag har inga pengar
bara kaos & anarki
men sjunger så gärna
min punkpoesi

jag är en i mängden
en del av något stort
själv är jag så liten
och åldras så fort

när läktarna fylls
av folk och hopp
då känner jag kraften
i hela min kropp

Flaggorna vajar i svart och grönt
flaggorna vajar i vinden så skönt
flaggorna vajar för fattig och rik
för kärlek hos en fotbollspublik

Festen är över
jag är ensam igen
går genom natten
utan någon vän

långt bort i fjärran
där skäller en hund
jag stannar och lyssnar
och drömmer en stund…

Flaggorna vajar…

Text: Mats Jönsson (vintern 1999/2000)