I vår åker Attentat på RIOT-turné! Med i bagaget finns färska albumet “Punkhjärta” och nya publikfavoriter som “Esmeralda”, “Ditt fel” tillsammans med klassiker som “Unga & många och “Ge fan i mej”.

På Rock I OrosTider turnén vill Attentat lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i ett Sverige som slits isär av ekonomiska klyftor, intolerans och nedmontering av välfärden.

Alla makthavare och politiker idag pratar om att satsa på sin hjärtefråga, den svenska välfärden. Men i handling agerar de tvärtom. I varje svensk kommun drabbas förskolor, sjukhus och kultursatsningar av sparbeting eller nedläggningar. Läs mer om RIOT turnén här!

Det går bra för Attentat nu! “Punkhjärta” nådde förstaplatsen (!) på Sverigetopplistan för vinylalbum och en andraplats för fysisk försäljning alla kategorier. Titelspåret “Punkhjärta” utsågs till en av Göteborgs 100 bästa låtar på 10-talet av Sveriges näst största morgontidning, GP. På “Punkhjärta” har producent Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel) rensat ljudbilden och plockat fram bandets tyngd, energi och den hårt drivna rytmsektionen.

Sen återkomsten med albumet “Fy fan” 2013 har Attentat turnerat regelbundet och gjort bejublade välbesökta spelningar på bland annat Pustervik, Nefertiti (Gbg), Victoriateatern (Malmö), John Dee (Oslo) och Södra Teatern (Stockholm). Attentat live är idag en fullfjädrad rock`n`rollmaskin, ungefär som ett uppdaterat D A D på steroider, men med popkänsla.

Riot turnén pågår i mars, april och fram till finalen 1 maj. Spelar du i band och vill vara med att supporta/spela på RIOT tour i din geografiska närhet? Eller har du andra idéer kring arrangemang eller upptåg? Hör av dig till info (at) ww2.attentat.nu

Vad tycker media om Attentat Live:

“Det är inrepat väl och låter bra. Det är humor och allvar, men mestadels oförskämt kul att sjunga med” -Expressen

“Göteborgarna hade en energi, naivitet och närvaro som många betydligt yngre band saknar på scen.” -Smålandstidningen

Vad tycker media om Punkhjärta:

“Säga vad man vill om Attentat, och det finns säkert mycket att berätta, men det är omöjligt att inte smittas av deras löddriga entusiasm. Allt är möjligt, inget är försent, med uthållighet och hängivenhet kan själva tiden betvingas. Punken lever!” –Göteborgs-Posten

“Attentat slungar iväg ännu en näve med glädje, ilska och humor på nya given Punkhjärta. Resultatet är faktiskt en västsvensk fullträff… Attentat vill jag bara ha mycket mer av så snart som möjligt.” -Nya Wermlands tidningen