Göteborg Sound är en hyllning till stadens musikliv. Tisdag 4 och onsdag 5 januari fyller Stadsteatern huset till bredden med banbrytande musik och både nya och lite mindre nya artister.

Göteborg har en lång historia av att ligga i framkant när det gäller alla sorters musikstilar. Stadens placering gjorde att banden från England och Europa på 50- och 60-talet ofta kom till Göteborg först. En mängd olika rockklubbar, pop- och rockband och övrig bransch sög i sig inspiration och musikscenen i stan exploderade åt alla håll och kanter. En utveckling som hållit i sig genom årtionden i en mängd olika genrer som punk, indie, metal, r n b, hiphop, soul, reggae och techno. I samarbete med Johan ”Red Top” Larsson, grundare av konsertscenen Pustervik och framgångsrik arrangör av livemusik i Göteborg, hyllar Stadsteatern detta genom att öppna teaterhuset för musiken som en försmak på Göteborgs 400 års-jubileum.

– Vi är otroligt glada, stolta och taggade inför Göteborg Sound. Att dela scen med alla dessa storheter känns inspirerande som fan. Det bästa av allt är att vi är i en musikalisk toppform just nu och vi studsar fram av energi med tanke på framgångarna med singlarna “Anarki i stan, “Jag älskar inte dig något mer” och vinterns Riottour inför fulla hus, säger Magnus Paddan Rydman.

Huvudakten på Stora Scen är en storslagen musikalisk tidsresa med inslag av samtal och intervjuer. Konferencier är Matilda Sjöström. Varje artist spelar en eller två låtar, några återkommer också i en fin final på slutet. Men redan tidigare under kvällen kan du ta del av ett spännande utbud av dagens musik i Foajébaren och på Lilla Scen. Attentat deltar i alla fyra föreställningar med både musik och debattinslag. Direkt efter Attentat spelat kommer Mats Jönsson att delta i en debatt alt ett samtal om progg och punk tillsammans med Bernt Andersson. Missa inte det. Bert är en erkänt briljant musiker, mest känd från Nynningen och Tätprojektet, men framför allt för att har han spelat klaviatur och dragspel på en massa legendariska proggplattor. Lägg därtill att Bernt spelade med Charlie Häckner på Liseberg under ett tiotal år.

– “Punken är död” sa folk till oss när vi startade Attentat 1978. Vi fick stryk av folk på stan och media skrev att vi kräktes på scen och att vi flörtade med nazismen. Jahaja? Nu 43 år senare turnerar vi med riktigt unga punkband och känner att vi är extra relevanta med tanke på det politiska läget i världen. Så vem är det som är död, kanske är det de som slog och hånade oss? Hur som, vi mår prima, säger Mats Jönsson.

Vilka klockslag gäller på teatern?
Göteborg Sound genomförs två gånger per kväll 4 och 5 januari. Du köper biljetter antingen till kvällen första eller andra evenemang. Fram till dess att huvudakten startar går det bra att droppa in när det passar dig. Vaccinationspass mot Covid19 krävs. Biljetter finns i evenemanget: Göteborg Sound på FB

Evenemang 1
Dörrarna öppnas kl 16.00
Kl 17.45-18.45: Program i Foajébaren och på Lilla Scen
Kl 19.00 – ca:21.00 Huvudakt på Stora Scen

Evenemang 2
Dörrarna öppnas kl 20.00
Kl 20.30-21.30: Program i Foajébaren och på Lilla Scen
Kl 21.45 – ca 23.45 Huvudakt på Stora Scen

Öppettider mat & dryck
Restaurang Tiljan kl 15.30-23.00
Foajébaren kl 16.00-01.00.
Bar Thalia och Teatercaféet kl 17.00-21.45.

Stora Scen spelordning i kronologisk ordning 
Tages Göran Lagerberg med Pepperland
Doris – hyllas av Iris Esell och Pepperland
Nationalteaterns Rockorkester
Attentat
Andra Generationen
Papa Dee & Partillo
Freddie Wadling – hyllas av Henryk Lipp och Vänner
Dark Tranquillity
Daniel Lemma
Blues Annika – hyllas av Amanda Werne och GinHouse Blues Group
José González
Division of Laura Lee
Virginia and the Flood
EP & Mix Master Mange (Elnaz Paiamani)