Attentat vill tacka Regeringen Reinfeldt och Regeringen Löfven för sitt usla arbete med landet Sverige. Vi ser dagligen medborgare fara illa med den populistiska och korrupta politik som förts över lång tid. Enorma vårdköer, en skola i kris, utförsäljning av infrastruktur samt en kapitalistisk klappjakt på boendemarknaden, allt framfört av självutnämnda arbetarpartier.

Utöver det har regeringen misslyckats med att integrera den nya befolkningen och genom sin ängslighet skapat ett land med stora orättvisor dels för de som i generationer byggt landet och de nya som vill vara med att fortsätta byggandet. Politikerna vill förbjuda tiggeri på samma gator som våldsfixerade rasister tillåts demonstrera!

Som svar på de svenska storbankernas landsflykt och kriminella penningtvätt i miljardklassen lovar makthavarna att skärpa straffen för bidragsfuskare som knappt har mat för dagen, vägra långtidssjuka sjukersättning, inskränka arbetsrätten samt öka byråkratin för småföretagare. Allt för att spara några tusenlappar istället för att åtgärda systemfelet. Klyftan mellan rik, fattig och vanligt folk är nu lika stor igen som på 1800-talet.

Kortsiktig vinstjakt för aktieägare prioriteras i lagstiftningen istället för att bygga en hållbar ekonomi i samspel med den klimatpolitik som uteblivit som hade behövts för att rädda planeten ifrån undergång.

Svenskarna känner sig svikna och mår illa. Psykiska och beroendesjukdomar ökar. Landet är fullt av människor som lider av anorexia, fetma, utmattningsdepression och spelberoende. Missbruket av bensodiazepiner, sömntabletter och fulknark ökar kraftigt. Kriminella gäng terroriserar hela stadsdelar. Unga tjejer opererar in gigantiska läppar för att de känner att de inte duger som de är.

Utan er kära politiker, byråkrater och andra dolda makthavare hade inte vi i Attentat behövts och därför är vi skyldiga er ett stort tack. Planen var att vi skulle sluta spela efter vi genomfört “Svart får i 40 år turnén”. Nu kommer vi istället, fulla av energi och inspiration, att gå på offensiven med två (!) häpnadsväckande skivsläpp och ett rejält turnerande under ett års tid. Vi ses därute!