Nu åker Attentat norrut. Jönsson & Co kommer stärkta av en utsåld vinterturné i Sverige med grand final på Stadsteaterns Stora Scen under föreställningen Göteborg Sound. Livemusiken är tillbaka efter pandemin och punken brinner idag mer än någonsin! En hord av nya, unga och gamla band släpper singlar o album o åker land och rike runt och röjer.

På ”Attentat Goes Up North” vill Attentat lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i ett Norden som slits isär av ekonomiska klyftor, intolerans och nedmontering av välfärden. När det känns som tuffast i skuggan av hotet från miljökatastrofen och tredje världskriget kan människor behöva samlas, dansa och sjunga kampsånger tillsammans. Rocken är hård, rocken är evig.

Attentat var pionjärer och förgrundsfigurer i den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet tillsammans med bland annat KSMB och Ebba Grön. Nu återvänder bandet till norra norden för första gången på 10 år och spelar i Östersund, Trondheim och Steinkjer. Attentat live är idag en fullfjädrad rock`n`rollmaskin, ungefär som ett uppdaterat D A D på steroider, men med popkänsla. Det är klassisk punk när den är som bäst. Snabb, ilsken och driven där popkänslan är något nedtonad, men den finns där – det är trots allt Attentat vi snackar om.

Ladda upp inför vårens turné norrut med spellistan Attentat Goes Up North med relevanta livefavoriter från Attentat och de band; Kniven, I like to tell men… Beforskin och Tidemann og gud som attentatsmännen delar scen med.