BOKNING/PRESSKONTAKT

Kotte Management
Bengt-Robert "Kotte" Ohlsson.
0708-21 54 27
email/epost


BANDKONTAKT

email/epost
LADDA NED POSTER
Amazing Attentat

Köp singel/album

FÖRHANDSBESTÄLL PUNKHJÄRTA PÅ
Hotstuff   Bengans

Esmeralda 

LYSSNA PÅ SPOTIFYKÖP PÅ iTunes ELLER AMAZON
Köp på iTunes   Köp på AmazonHögaktuell singel, Esmeralda.

2019-08-02

KOLLA PÅ YouTube

Attentat Punkhjärtan 2019

LYSSNA PÅ SPOTIFY


KÖP PÅ iTunes ELLER AMAZON
Attentat köp på iTunes   Attentat köp på Amazon

Facebook, Twitter och InstagramAttentat på Twitter  Attentat på Instagram

NYHETER - Senaste nytt!

Sida: «    [ nästa 10  »]

2019-07-31 17:23:48
Start idag! FörhandsbestÀll "PunkhjÀrta" limited edition
Liz Ham photo from "Punk Girls"
Breaking news! FörhandsbestĂ€ll ”PunkhjĂ€rta” nu och fĂ„ den levererad till releasedatumet fredag 23/8. Se till att vara först med det senaste och det bĂ€sta inom punkrocken 2019. Rosa eller svart vinyl? Digipack CD? Exklusiv poster. Signerat av Attentat? Frontfotot Ă€r taget av den prisbelönta feministiska fotografen Liz Ham frĂ„n Sydney, Australien. Du bestĂ€ller "PunkhjĂ€rta" via de förhandslĂ€nkar som finns hĂ€r pĂ„ Attentats hemsida till Bengans webbutik eller Hotstuffs mailorder. Klicka pĂ„ deras logytyper till höger hĂ€r pĂ„ sidan! Du kan betala med kort, Paypal eller pĂ„ faktura.

Följande varianter finns. Allt Àr limited edition.

‱ Hand made sprayed sleeve (numbered), Pink vinyl Lp and bonus Poster, Limited Edition 50 copies.

‱ Pink vinyl Lp and bonus Poster, Limited Edition 200 copies.

‱ Black vinyl Lp, Limited Edition (innersleeve with songtexts, info and pictures) 500 copies.

‱ Limited Digipack (booklet with songtexts, info and pictures) 500 copies.

En eventuell andra upplaga kommer inte att ha nÄgra handgjorda skivomslag eller alla extra medskick som de trogna Attentatfansen fÄr som förhandsbestÀller. Inte fÀrgad vinyl, inte exklusiv poster, inte heller den fantastiska och feta pÄkostade inlayen (eller booklet nÀr det gÀller CD) med fÀrska bilder och alla texter.

Behöver du fler argument för att bestÀlla i förhand? NÀ, tÀnkte vÀl det! Först till kvarn...
Attentat2019-07-31 15:06:33
Attentat överraskar med ny ballad
Rosenlund by day
Attentat har alltid varit bra pĂ„ att göra ballader som berör. Som klassiska ”Maktlös”, ”Flaggorna vajar” eller fĂ€rskare ”SĂ„ng till punkarna” frĂ„n senaste albumet Fy fan. En allsĂ„ngsfavorit och ett logiskt slut pĂ„ ett svettigt och trĂ„ngt gig med Attentat.

Nu slĂ€pps en ny, kraftfull ballad signerad Jönsson/Kruse. ”Esmeralda” Ă€r en vacker melodi i 60-tals trubadurtradition, som en Åkerström eller Cornelis. Kruse dammade av den gamla skolgitarren, Gunnar Frick spelar piano likt en lĂ€rarinna och Larry och Paddan gĂ„r all in pĂ„ rytmer. Siken nĂ€stan kantrar i att spela punkbas och det blir nervigt och skevt.

Jönsson sjunger med nerv om ett segregerat Sverige, med Esmeralda den trasiga och vackra som symbol för orÀttvisa och vemod. Men han sjunger ocksÄ om sin egen otillrÀcklighet, om skam och skuld.

Det Ă€r svensk blues och visa nĂ€r den Ă€r som bĂ€st. ”Esmeralda” Ă€r sĂ„ full av överraskningar och modernitet att den kommer att leta sig in i mĂ„nga punkhjĂ€rtan och P4-lyssnares sinnen. Det har producent Mattias GlavĂ„ (HĂ„kan Hellström, Broder Daniel) sett till.

”Esmeralda” som slĂ€pps fredag 2 augusti Ă€r den andra singeln inför albumet ”PunkhjĂ€rta”. Vill du förhandsboka "Esmeralda" till valfri spellista pĂ„ ditt spotifykonto sĂ„ gör du det hĂ€r pĂ„ en pre-save lĂ€nk Esmeralda DĂ„ blir du alltid först med det senaste nĂ€r det gĂ€ller Attentats spĂ€nnande framtid. Vill du ladda ned singeln, gör det pĂ„ Itunes i högerspalten som publiceras fredag. Singeln slĂ€pps digitalt pĂ„ de flesta plattformar i Europa och USA. Ingen fysisk utgĂ„va denna gĂ„ng.

Vill du förhandsbestÀlla "PunkhjÀrta" och försÀkra dig om att fÄ den limiterade upplagan av vinylen? Mer info pÄ denna sida snart.
Punkstars!


2019-06-20 23:33:13
Attentats nya singel "Gogo fighter" pekar framÄt
Siken stÀlld mot vÀggen!
Attentat är tillbaka, tar ett stort kliv framĂ„t starkare än nĂ„gonsin! Onsdag 26 juni släpps ”Gogo fighter”, den första singeln frĂ„n kommande album ”Punkhjärta”, som slĂ€pps i höst pĂ„ uppstickarlabeln Busy Bee. Och punkhjärtat bultar stolt och ettrigt hos Attentatsmännen.

Producenten Mattias GlavĂ„ (HĂ„kan Hellström, Broder Daniel, Joel Alme m.fl.) har gjort underverk med Attentat. Ljudbilden är rensad och rĂ„. Fram lyfts melodierna, sĂ„ngen och ett vansinnigt driv frĂ„n rytmsektionen. Arenarock i positiv bemĂ€rkelse.

PĂ„ ”Gogo fighter” sjunger Attentat om amazonerna och regnbĂ„gsrebellerna i generation Alpha som kommer att rädda planeten när vi som tillhör äldre generationer är borta. Gitarrerna ylar och vrĂ„lar av ilska och kampvilja.

- Tycker vi har fĂ„tt alla parametrarna rĂ€tt pĂ„ "Gogo fighter". ÖdesmĂ€ttad kĂ€nsla, skenande gitarrer, sentimentala harmonier, men samtidigt ett jĂ€vlar anamma som inger hopp. Kan vara den bĂ€sta text vi skrivit, sĂ€ger Mats Jönsson.

"Gogo fighter" Àr inspelad i Kungsten Studios av Mattias GlavÄ och Tom Larsson i februari 2019. Mix: GlavÄ/Kruse/Staaf. Producent: GlavÄ. Musik och text skriven av Jönsson/Kruse. Mastering: Emil Thomsen, eMastering (Danmark). Skivomslag: John the Fisherman. Film: Johnny Andreasson, Ulf Palmeby. ArtistbyrÄ: Jubel.se Sociala medier: KÀngvall.

- Till hösten kommer vi att göra nÄgra fÄ utvalda spelningar som vi satsar extra hÄrt pÄ. Blir det en turné sÄ gör vi den i vÄr i samband Ànnu en ny skiva, planerad att bli en 5-spÄrs EP, sÀger Patrik Kruse.

Men innan det vÀntar ytterligare en singel i början pÄ augusti och albumrelease fredag 23 augusti med brak, dunder och raketer mot skyn.

Vill du förhandsboka "Gogo fighter" till din spellista sÄ gör du det hÀr pÄ en pre-save lÀnk pÄ Spotify DÄ blir du alltid först med det senaste nÀr det gÀller Attentats spÀnnande framtid. Vill du ladda ned singeln, gör det pÄ Itunes i högerspalten som publiceras onsdag. Singeln slÀpps digitalt pÄ de flesta plattformar i Europa och USA. Ingen fysisk utgÄva denna gÄng.
Attentat icon


2019-05-30 15:25:17
SÄ upptÀckte Siken Attentat
Siken nearby pÄ första gigen
NĂ€r The Offspring slĂ€ppte ”Americana” hörde Linus ”Siken” Sikström punk för första gĂ„ngen. Samma Ă„r, som nioĂ„ring, sĂ„g han dem live pĂ„ Liseberg med sin pappa. Sen rullade det pĂ„, först med amerikansk punk som Rancid och Bad Religion. Sedan kom han in pĂ„ svensk punk och fastnade snabbt för Asta Kask, Ebba grön och Attentat!

- Idag gillar jag mesta i punkvÀg, allt frÄn obskyra rÄpunkband frÄn 80-talet till det mest poppiga i indievÀg. MÄste jag vÀlja ett all time favoritband sÄ Àr det Minor Threat. Utöver punk Àlskar jag ThÄströms musik. NÄgra andra favoritband Àr Creedence Clearwater Revival Red hot chili peppers, Nationalteatern och Motvind, sÀger Siken

Siken arbetar till vardags som ledare pĂ„ en FritidsgĂ„rd och trivs i unga mĂ€nniskors sĂ€llskap. Redan 2008 hjĂ€lpte han för första gĂ„ngen ett yngre nystartat punkband att fĂ„ sin första demo inspelad. I en egen nystartad ideell studio. Sedan dess har det han valt att kalla för ”Anti LjudkvalitĂ©studion” rullat pĂ„.

- Hur mÄnga band som helst har fÄtt sina första lÄtar förstörda helt gratis, för kvalitén i ljud har helt klart varierat. Det blir liksom en win win nÀr alla band Àr luspanka eller snÄla och jag Àr den enda som tycker att dom Àr bra!

Siken upptÀcker Attentat

Första gÄngen Siken hörde Attentat var genom hans första flickvÀn som var ett stort fan. Hon spelade upp Operahuset och Ge fan i mig för honom.

- Sen dess har Attentat varit ett av favoritbanden. Jag fyndade plattorna pĂ„ olika skivaffĂ€rer i Göteborg och pĂ„ Tradera, bland annat en förstapress pĂ„ ”Ge fan i mig” -singeln.

2010 sÄg Siken Attentat live för första gÄngen. Det var pÄ Götaplatsen i samband med Riksdagsvalet det Äret. Arrangörer var S, V och MP.

- Det en av dom starkaste liveupplevelser jag nĂ„gonsin haft. Sjukt bra. Jag minns speciellt ”Unga och mĂ„nga” och ”Ge fan i mig. Jag sĂ„g Ă€ven Attentat live pĂ„ Sticky Fingers 2015, ocksĂ„ ett svinbra gig. Fast jag var lite irriterad dĂ„ för att jag hade missat Fyfan-skivan, och kĂ€nde inte igen de lĂ„tarna.

PĂ„ Sticky Fingers fick Siken ett ryck och under ”Ge fan i mig” klĂ€ttrade han upp pĂ„ scenen för att hoppa ut i publiken. Det gick bra. En annan kille som ocksĂ„ ville prova sina vingar pĂ„ samma sĂ€tt hade inte samma tur. Han slog rĂ€tt ner i golvet och bröt handleden. Det finns för övrigt dokumenterat pĂ„ Youtube.

- Det roliga Àr att Attentat-fanet som hoppade och slog sig numera Àr Sikens hyresvÀrd. VÀrlden Àr liten.

Sommaren 2018 spelade Siken förband till Attentat pĂ„ N3 i TrollhĂ€ttan med sitt band Jerrys Farsa Det var stort för Jerrys farsa som pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt har tagit inspiration frĂ„n Attentat. Senare det Ă„ret och vi Ă€r framme vid provspelningen med Attentat, dĂ„ Siken trodde att han gjort bort sig. SÅ blev det inte.

- PÄ kort varsel fick jag öva in tvÄ lÄtar för att medverka pÄ Attentats kommande album. Naturligtvis blev det inte sÄ, sÀger Siken.

Mer om det i del 3 av intervju som kommer att publiceras under Kristi HimmelfÀrdshelgen.

Faktaruta del 2

Intressen utanför musiken:
Skateboard- och SnowboardĂ„kning. Gamla Nintendospel och olika avancerade brĂ€dspel ”som gĂ€rna fĂ„r ta timtal att bara packa upp”.

TV:
Star Wars, historia, politik, film, Ufon och mystiska fenomen.

Fotboll:
Inte intresserad. ”Om nĂ„gon frĂ„gar sĂ€ger jag GAIS. För Attentats skull.”

Attentats bÀsta album:
”Fy fan”

Fotograf: Richard Bloom. @richardbloomphoto
Attentat icon


2019-05-26 17:54:31
Siken spelar bas med Attentat!
Siklund pÄ Sticky Fingers med Attentat
Sent lördag kvĂ€ll pĂ„ Sticky Fingers gjorde Linus ”Siken” Sikström, 29 Ă„r, sin scendebut med Attentat! Bandet var hemlig gĂ€st för En Svensk Tiger.

- Det kÀndes otroligt bra. Redan pÄ soundcheck kÀnde jag att allt satt gött i ryggmÀrgen pÄ nÄt vis. Grymt gig trots att jag hörde basen för lite. Jag fick mÄnga positiva blickar frÄn publiken och kommentarer efterÄt frÄn massa folk, sÀger Siken.

I höst och vinter Äker Siken pÄ turné med bandet: DÄ för att presentera det nya albumet som han varit med och spelat och sjungit pÄ. Siken spelar bas pÄ fyra lÄtar, Gunnar Frick hÄller i basen pÄ resterande sÄnger. DÀrtill sjunger Siken kör- och stÀmsÄng pÄ samtliga inspelningar.

150 spelningar i 20 band

Linus ”Siken” Sikström frĂ„n TrollhĂ€ttan var en av de fyra basister som provspelade för Attentat nĂ€r Crippa meddelande sin avgĂ„ng i vintras. Han fick jobbet.

Sedan mitten av 2000-talet har Siken utan att tjĂ€na ett öre gjort över 150 gigs i ett 20-tal olika punkband, bland annat var han gitarrist i Göteborgsbandet Civil Olydnad i fem Ă„r. Han driver Ă€ven en egen studio kallad ”Anti LjudkvalitĂ©studion”. Siken Ă€r för tillfĂ€llet aktiv i banden Jerrys Farsa som sĂ„ngare/gitarrist och i Giftigt Avfall som trummis. Nu skall han spela med Attentat.

- Jag sÄg pÄ facebook att Attentat sökte ny basist, direkt knÄpade jag ihop ett kortfattat mail med lite info och youtubeklipp och tÀnkte att det dÀr kommer det aldrig bli nÄgot. NÄgra dagar senare ringde Jönsson upp och tjötade i sÀkert en halvtimme om provspelning och massa annat Attentatrelaterat. DÄ förstod jag att det fanns en chans, sÀger Siken.

- Jag övade dagligen som ett as pÄ att spela plektrumbas, innan kunde jag bara spela fingerbas. Jag skickade Àven en video till gubbarna dÀr jag sjöng och spelade till ett gÀng AttentatlÄtar.

Provspelningen blev en mardröm

NÀr det vÀl var dags för att Äka de sju milen till Göteborg för att provspela hade Siken hunnit bli otroligt förkyld och hostade regelbundet. VÀl pÄ plats i Attentats replokal slog en otrolig nervositet till frÄn ingenstans, trots över 140 spelade gigs utan att nÄgonsin kÀnna av den minsta oro. Fast att han var sjuk lyckades han ÀndÄ spela och sjunga igenom lÄtarna hjÀlpligt i hallen innan avfÀrd till Göteborg. Provspelningen blev en mardröm.

- Tycker jag gjorde en usel provspelning. Jag hade lyssnat in fel versioner av vissa av lÄtarna och en del sÄngstÀmmor blev riktigt falska i den ovana medhörningen. Vanligtvis hör jag inget alls. NÀr jag lÀmnade lokalen trodde jag att jag aldrig kommer höra frÄn Attentat igen. Men sÄ blev det inte. IstÀllet fick Siken pÄ kort varsel öva in ett par lÄtar och medverka pÄ Attentats kommande album.

FortsÀttningen av artikeln kommer att publiceras inom nÄgon dag hÀr pÄ Attentats hemsida.

Faktaruta del 1:

Linus "Siken" Sikström
Bor: Stenugsund
Ålder: 29 Ă„r
Yrke: Jobbar med ungdomar pÄ en fritidsgÄrd
Äter: Vegan
CivilstÄnd: Ja
Favoritband: Minor Threat
Favoritband utanför punken: Creedence Clearwater Revival
Första konsert: Offspring pÄ Liseberg som 9-Äring

Attentat icon


2019-05-08 11:46:02
Attentat mÄste fortsÀtta spela live och slÀppa nya plattor!
Attentat sveps bort, ÄteruppstÄr i ny skepn
Attentat vill tacka Regeringen Reinfeldt och Regeringen Löfven för sitt usla arbete med landet Sverige. Vi ser dagligen medborgare fara illa med den populistiska och korrupta politik som förts över lÄng tid. Enorma vÄrdköer, en skola i kris, utförsÀljning av infrastruktur samt en kapitalistisk klappjakt pÄ boendemarknaden, allt framfört av sjÀlvutnÀmnda arbetarpartier.

Utöver det har regeringen misslyckats med att integrera den nya befolkningen och genom sin Àngslighet skapat ett land med stora orÀttvisor dels för de som i generationer byggt landet och de nya som vill vara med att fortsÀtta byggandet. Politikerna vill förbjuda tiggeri pÄ samma gator som vÄldsfixerade rasister tillÄts demonstrera!

Som svar pÄ de svenska storbankernas landsflykt och kriminella penningtvÀtt i miljardklassen lovar makthavarna att skÀrpa straffen för bidragsfuskare som knappt har mat för dagen, vÀgra lÄngtidssjuka sjukersÀttning, inskrÀnka arbetsrÀtten samt öka byrÄkratin för smÄföretagare. Allt för att spara nÄgra tusenlappar istÀllet för att ÄtgÀrda systemfelet. Klyftan mellan rik, fattig och vanligt folk Àr nu lika stor igen som pÄ 1800-talet.

Kortsiktig vinstjakt för aktieÀgare prioriteras i lagstiftningen istÀllet för att bygga en hÄllbar ekonomi i samspel med den klimatpolitik som uteblivit som hade behövts för att rÀdda planeten ifrÄn undergÄng.

Svenskarna kÀnner sig svikna och mÄr illa. Psykiska och beroendesjukdomar ökar. Landet Àr fullt av mÀnniskor som lider av anorexia, fetma, utmattningsdepression och spelberoende. Missbruket av bensodiazepiner, sömntabletter och fulknark ökar kraftigt. Kriminella gÀng terroriserar hela stadsdelar. Unga tjejer opererar in gigantiska lÀppar för att de kÀnner att de inte duger som de Àr.

Utan er kĂ€ra politiker, byrĂ„krater och andra dolda makthavare hade inte vi i Attentat behövts och dĂ€rför Ă€r vi skyldiga er ett stort tack. Planen var att vi skulle sluta spela efter vi genomfört ”Svart fĂ„r i 40 Ă„r turnĂ©n”. Nu kommer vi istĂ€llet, fulla av energi och inspiration, att gĂ„ pĂ„ offensiven med tvĂ„ (!) hĂ€pnadsvĂ€ckande skivslĂ€pp och ett rejĂ€lt turnerande under ett Ă„rs tid. Vi ses dĂ€rute!
Attentat icon


2018-12-08 23:34:34
Jul och nyÄrskampanj till fantastiska priser!
Attentat Jul
Jag vill jul! Dags för julklappsköp till dina nÀrmaste, eller nyÄrspresent till dig sjÀlv. Punken tar inte semester över jul. Det finns Ànnu en del #SvartfÄri40Är vinyl, tshirts, pins osv pÄ lager. Se till att skaffa dig dessa unika klenoder innan de försvinner för alltid. Attentat fyller 40 Àr en gÄng, och det Àr endast nÄgra dagar kvar pÄ jubileumsÄret.

Attentat erbjuder portfritt pÄ bestÀllningar över 300 kr! PÄ alla köp över 1 000 kr blir det 15 procent rabatt! Erbjudandet gÀller fram till nyÄrsafton kl 23.59. Attentat kan inte garantera att varorna kommer fram med posten innan jul, med tanke pÄ Postnords fiasko. Men Merch-Ankan lovar att skicka varje vardag fram till nyÄrsdagen! SÄ vad vÀntar du pÄ?
Attentat icon


2018-06-11 00:01:47
Attentat gör livealbum och film pÄ Bellmans Salonger!
Fullt ös framför o pÄ Bellmans scen
PÄ allmÀn begÀran! Lördag 27 oktober ÄtervÀnder Attentat till Bellmans salonger efter vÄrens utsÄlda jubileumskonsert. DÄ fÄr alla ni som missade förra gigen chansen att se Attentat i sitt livs form. Tajta, tÀnda och fyllda av ilska, energi och glÀdje. PÄ Bellmans Salonger kommer ljud- och ljusanlÀggningarna förstÀrkas sedan senast, för nu blir det inspelningar. Konserten spelas in med den modernaste tekniken och kommer att mixas i efterhand.

- Vi mÄste fÄnga publikens allsÄng. Det var sÄ otroligt skönt nÀr dom sjöng vÄra refrÀnger och tog över helt. Vi kommer att placera mÄnga mikrofoner i publiken för att fÄ med den tÀta atmosfÀren som bara vÄra fans kan skapa, sÀger en glad Mats Jönsson.

Hela jubileumskvĂ€llen kommer dessutom att filmas med nio kameror. Först och frĂ€mst konserten, band och en hoppande publik, men Ă€ven AttentatutstĂ€llningen och folkvimlet före och efter. Flera reportrar kommer att gĂ„ runt och prata med folk under kvĂ€llen om punk i allmĂ€nhet och Attentat i synnerhet. Om allt blir lyckat kommer filmen att paketeras ihop med en vinylskiva frĂ„n gigen. TurnĂ©n ”Svart fĂ„r i 40 Ă„r” med sin specialsydda spellista skall dokumenteras ordentligt.

VĂ€rmer upp för Attentat gör Punk-Jon, det 15-Ă„riga fenomenet som slĂ€ppte sitt debutalbum "Bringing back the dough", pĂ„ Woah Dad i vintras. ”FemtonĂ„rige Jon gör gammal punk ny”, skrev Dagens Nyheter i en hyllningsrecension.

SjĂ€lvfallet blir det en punkjockey som spelar musik under kvĂ€llen. Även baren har byggts ut för att klara av attentatpublikens ”kapacitet”! Biljetterna kostar 250 kr + förköp slĂ€pps pĂ„ Ticketmaster mĂ„ndag 18 juni. Skynda, skynda
 det kommer bli fullsatt igen!!!
Nutid, dĂ„tid, framtid! Upplev Attentat utstï


2018-05-03 21:20:36
”Svart fĂ„r i 40 Ă„r” souvenirkampanj till 31 maj!
Attentatmaskoten uppmanar dej att agera!
”Svart fĂ„r i 40 Ă„r” merchandise kampanj! Första delen av en förvĂ„nansvĂ€rt lyckad ”Svart fĂ„r i 40 Ă„r” turnĂ© Ă€r avslutad för Attentat. Under turnĂ©n har t-shirts med tvĂ„ olika turnĂ©motiv, vinylsingeln ”Born to be malaj” i vit och genomskinlig vinyl, live-CD, pins och plektrum sĂ„lts med framgĂ„ng. För er som inte haft möjlighet att besöka turnĂ©n finns nu möjlighet att köpa det som finns kvar i lager.

GrĂ€dden pĂ„ moset Ă€r att ett mikroskopiskt antal handgjorda scenskjortor sĂ€ljs! Till nĂ€sta turnĂ©vĂ€nda kommer skjortorna modifieras nĂ„got för vissa bandmedlemmar. DĂ€rför kan nĂ„gra ex av vĂ„rens punkskjorta sĂ€ljas


För att pusha intresset ytterligare kommer Attentat att bjuda pÄ portot för alla bestÀllningar fram till 31 maj. DÀrefter ÄtergÄr Attentat Postorder till ordinarie fasta portokostnad.
Attentat stageshirts spring 2018


2018-04-11 22:16:45
Born to be Malaj pÄ vinyl!
Born to be malaj
Äntligen! Attentats tredje legendariska och kanske mest omtalade (trespĂ„rs)singel slĂ€pps i nyutgĂ„va pĂ„ vinylsingel fredag 13 april lagom till turnĂ©starten i Hultsfred! BonusspĂ„ret "Jag ska inte bli som dom" (live Errols 1979) kompletterar "Operahuset", "En meningslös dag" och "Svarta fĂ„ret". PopulĂ€ra lĂ„tar som Attentat Ă€n idag dĂ„ och dĂ„ spelar live. Framför allt "Operahuset" som i princip alltid har funnits pĂ„ liverepertoaren sedan 1980.

- Vi tyckte sjÀlva nÀr vi slÀppte den att singeln var ett lyft efter de tvÄ första, bÄde lÄt och ljudmÀssigt. Sen Àr ju ljudet sÄdÀr, men vi spelar klart bÀttre tycker jag, det svÀnger mer, det har hÀnt nÄgot med dynamiken mellan oss. Liverutin kanske. Allt som Àr mindre bra skyller vi pÄ ljudteknikern, sÀger Magnus Paddan Rydman.

EP:n slĂ€pps i 600 numrerade ex pĂ„ Re-Ken-Records, samma bolag som gav ut "Ge fan i mej" vinylen hĂ€romĂ„ret. 250 ex Ă€r vita, 250 ex Ă€r genomskinliga och 100 ex Ă€r i en obeskrivlig fĂ€rg utan namn. "Born to be malaj" kommer endast att sĂ€ljas pĂ„ Attentats livespelningar pĂ„ "Svart fĂ„r i 40 Ă„r" turnĂ©n. Blir det mot förmodan nĂ„gra ex kvar efter turnĂ©n kommer de att sĂ€ljas pĂ„ Attentats postorder efter turnĂ©ns slut. Även Re-Ken-Records postorder kommer att sĂ€lja EP:n, men inga fysiska butiker fĂ„r den Ă€ran.

- Det finns en stor efterfrÄgan och vi vill ge fansen som ser oss live chansen först att komma över ett ex. NyutgÄvan av "Ge fan i mej" tog ju slut pÄ nÄgra veckor 2016, sÀger Mats Jönsson som Àr glad över vinylen.

Den uppmÀrksamme noterar att det finns tre mindre avvikelser pÄ framsidan av nyutgÄvan jÀmfört med originalet. Den fotosession som gjordes vÄren 1980 pÄ Vasagatan var osedvanligt lyckad och bÄde fram och baksida Àr frÄn Vasaplatsen/Vasagatan/Vasaparken omrÄdet. SpÄrvagnen som kör förbi Attentatpojkarna dÀr de sitter pÄ en parkbÀnk hade ett mycket trÀffande budskap i sammanhanget just dÄ.

"Born to be malaj" slÀpptes i 700 ex första gÄngen sommaren 1980 pÄ Rykkman Rekkords, och spelades in i Nacksvings studio pÄ Kungsgatan 5 i Göteborg. DÀrefter har nypressats ca 4 ggr under 80-talet, med smÄ, men mÀrkbara variationer pÄ singelomslagets baksida. Ett Àmne för djupare analys, men det fÄr bli en annan gÄng. Första upplagan innehöll ett text- och infoblad som nu följer med EP:n som slÀpps pÄ fredag.

- Det infobladet har varit försvunnit sedan lÀnge. Men Peter Kagerland (författare till flera punkböcker) hade ett ex i sina gömmor som nu Lingon pÄ Re-Ken kopierat, sÀger Mats Jönsson

För den nyfikne kan berÀttas att Àven singel nr 2 frÄn 1979 "Stila dej inte", har tidigare Äterutgivits, under 2000-talet men Àr slutsÄld. SÄklart!
Born to be raj raj!